Een fondueset past gemakkelijk op tafel en iedereen kan zo zijn of haar eigen eten dippen. Ben je op zoek naar een goede fondueset? Dan kun je hem op deze pagina vinden en bestellen.
Tijdens het fonduen dip je eten in een gesmolten vloeistof zoals kaas of chocolade. Het Franse woord voor smelten is ‘fondre’, dit is waar de naam vandaan komt. Fonduen is in de 18e eeuw ontstaan omdat in de zomer de gemaakte kazen oud en onverteerbaar werden. De kaas werd toen verwarmd en verdund met melk waardoor een soort kaassoep ontstond. Restjes zoals aardappels werden daar toen in gedipt.
Fondue zoals we het nu kennen komt uit Zwitserland. Verschillende kazen worden in verschillende delen van Zwitserland gebruikt voor het kaasfonduen. De kaas wordt ook op smaak gemaakt met knoflook, peper, nootmuskaat, wijn of bier.
Tegenwoordig fonduen we meestal tijdens de feestdagen. Pasen en kerst zijn voorbeelden om samen te komen met je familie en uren aan tafel te zitten met een fondueset. Dat betekent niet dat je je fondueset de rest van het jaar stof moet laten vangen, er zijn natuurlijk genoeg andere momenten om gezellig samen aan tafel te schuiven.
Naast gesmolten kaas worden er nog veel meer vloeistoffen gebruikt voor de fondue. Zo kun je vleesfonduen waarbij je vlees in een neutraal smakende plantaardige olie dipt. In China gebruiken ze bouillon om vlees, vis, aardappelen of groenten in te dippen. Bij visfondue worden stukjes vis in een visbouillon gedoopt. Dan is er nog een satéfondue waarbij je kip en sperziebonen in hete pindasaus kunt dippen. Als laatste is er natuurlijk nog de chocoladefondue waarbij je stukjes cake of fruit in gesmolten chocolade doopt.
Allereerst heb je natuurlijk een fondueset nodig om te kunnen fonduen. Daarnaast moet je kiezen welke vloeistof je wil verwarmen in de fondueset. Op basis van die keuze kies je wat voor eten je gaat dippen. Met een fondueset ben je voorzien van de fonduepan, verwarmingselement en tot wel 8 vorkjes.
Een fondueset is gemakkelijk schoon te maken, je kunt de pan gemakkelijk van de fondueset verwijderen en schoonmaken. Je kunt de pan het beste vol laten lopen met water en daar een aantal druppels afwasmiddel aan toevoegen. Laat dit ongeveer een half uur tot uur staan om de aangekoekte en plakkende etensresten te laten weken. Na een half uur tot uur kun je het water weggooien en met een zachte doek of borstel de laatste restjes schoonvegen.
Wil jij een fondueset kopen en gezellig met vrienden en familie aan tafel? Dan ben je bij piest.nl aan het juiste adres! Je vindt in onze webshop een ruim assortiment aan keukenapparatuur en andere huisapparatuur. Zoek je naar iets specifieks of heb je nog vragen wat betreft de fonduesets? Twijfel dan niet om ons een e-mail te sturen op [email protected]. Liever meteen antwoord? Dan kun je langs komen bij ons in Enschede of ons bellen op het nummer 053 - 435 9112.